Kulinarnie - z WiedĽmami. Bo wiedĽmy przecież nie tylko napary magiczne gotuj±!
poniedziałek, 06 lutego 2006

Kupujemy kawałek wolowinki na bitki. Kroimy na plastry, rozklepujemy, solimy, pieprzymy i dusimy do miękko¶ci. Kromeczki chlebka tostowego taplamy w jaju roztrzepanym z dowolnymi przyprawmi  i robimy grzanki na patelni. Ciepłe mięsko kładziemy na gor±cych grzankach i polewamy dowolnym sosem. Polecam cebulowy. Z 5-6 cebul szklimy w rodlu, a następnie zalewamy bulionem i piwem (po około 1/2 szkl) i niech sobie pyrka, nawet z godzinkę, a jak chcemy gęsty to może nawet dłużej :)

Doprawiamy i Smacznego !!!

A można do tego zrobic jak±¶ surówke, ale niekoniecznie :) Pysznota :)

 

(C) by Kajka

1 ... 101
 
Tagi
do góry | szablon popełniła kate_mac
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl