Kulinarnie - z Wiedźmami. Bo wiedźmy przecież nie tylko napary magiczne gotują!
poniedziałek, 30 sierpnia 2010
jedno z moich sztandarowych dań
minimalistyczne dość jeśli o ilość składników chodzi ale przepyszne i sycące
potrzebujemy
2 tacki boczniaków
duża cebulę
ziemniaki w ilości ile kto lubi ziemniaków w zupie (ja daję dużo)
40 dag boczku surowego
sól, pieprz
opcjonalnie: bulion grzybowy w kostce


wstawiamy garnek z wodą do zagotowania
grzyby myjemy i kroimy w paseczki, wrzucamy na wrzącą wodę
cebulę kroimy w drobniutką kosteczkę i dorzucamy do garnka
boczek kroimy w kostkę, zesmażamy na patelni (jak tłusty to sam, jak chudy z łyżką smalcu) na złote skwareczki, dorzucamy do garnka
ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, dorzucamy do garnka
dodajemy przyprawy

przy zachowaniu opisanej kolejności czynności, jak ziemniaczki będą miękkie, całość jest gotowa

smacznego! Mniammmmmmmmm



21:58, basiek70
Link Komentarze (1) »
Tagi
do góry | szablon popełniła kate_mac
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl