Kulinarnie - z WiedĽmami. Bo wiedĽmy przecież nie tylko napary magiczne gotuj±!
sobota, 29 sierpnia 2009

Danie może niezbyt wyględne, ale obłędnie pyszne!

Zanabyć:

makaron wst±żki

szpinak mrożony

ser feta

czosnek

¶mietankę kremówkę mał±

Makaron ugotować al dente, skropić oliw±. Szpinak poddusić na patelni, dodać ser feta i mieszać, aż się poł±cz± ze sob±. Dodac czosnku wg upodobań, ewentualnie lekko dosolić. Dolać ¶mietankę i pogotować jeszcze 2-3 minuty, mieszaj±c. Makaron wrzucić na patelnię ze szpinakiem i wymieszać. Można posypac startym parmezanem, jak kto¶ ma ochotę. Re-we-lac-ja!

 

¶roda, 05 sierpnia 2009

"potrzeba:

  • biszkopt czekoladowy (moge podac przepis na ten co ja zrobilam, ale nie polecam bo lekko gumowy)
  • bezy
  • krem budyniowy w skladzie:
  • okolo 7 lyzek kawy
  • 2 kostki masla
  • 4 szklanki mleka
  • 4 łyżki m±ki pszennej
  • 2 łyżki kopiaste m±ki ziemniaczanej
  • 1 szklanka cukru
  • Cukier waniliowy


Zagotowac 3 szklanki mleka z kawa, cukrem i cukrem waniliowym. Cał± m±kę wymieszać w jedna szklanke mleka i wlac na gotuj±ce mleko, wymieszać i ostudzić. (zrobić budyń)

Rozetrzeć 2 kostki masła i powoli dodawać masę.

upiec cienki biszkopt (1-2 cm) i jak ostygnie na to polozyc krem, potem bezy (ja dalam spod od tortu bezowego kupionego), potem krem. posypac gorzka czekolada.
trzymac w lodowce.

pyycha."

 

przepis ukradziony Ciemnej Nocce, ale nie mogłam się oprzeć! pyyyychaaa! :))

Tagi
do góry | szablon popełniła kate_mac
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl