Kulinarnie - z Wiedźmami. Bo wiedźmy przecież nie tylko napary magiczne gotują!
wtorek, 11 lipca 2006

potrzebne:

- filet z dorsza (sztuk tyle ile jedzących, albo i więcej, w zależności od rozmiaru rybek i apetytu konsumentów)

- pieprz ziołowy w ilości sporej

i tak:

fileta obsypać sporą ilością pieprzu ziołowego. tak przygotowaną rybkę wrzucić do piekarnika, grillować przez ok 10-12 minut z każdek strony (razem jakieś 25 minut) tak, aby nabrała ona koloru złocistego. konsumować po ugrillowaniu. podawać można z plasterkiem cytryny i sałatką z pomidorków z jogurtem (pomidorki pokroić, zalać jogurtem naturalnym, wymieszać, jeść ze smakiem)

proste a jakie smaczne! :)

UPDATE czwartek, 21:44

z pieprzem cytrynowym, wykonanie j.w. jest jeszcze lepsza ta rybka!! :D

(C) by Kakunia

Tagi
do góry | szablon popełniła kate_mac
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl