Kulinarnie - z Wiedźmami. Bo wiedźmy przecież nie tylko napary magiczne gotują!
niedziela, 05 kwietnia 2009

składniki:

  • - jajka sztuk 6
  • - ser żółty do potarcia w drobne wiórki - w zależności od upodobań
  • - majonez
  • - szczypiorek
  • - sól, pieprz

jeśli ktoś ma, i lubi, może dodać

  • - cebulkę posiekaną,
  • - albo rzodkiewkę


przygotowanie:
- jajka ugotować na twardo
- obrać ;-)
- podziabać widelcem w misce jakiejś ;-)
- dodać starty ser żółty...
- ... szczypiorek uprzednio pokrojony w kawałki...
- ... i łychę majonezu.
- wymieszać.
- sprawdzić organoleptycznie stan zawartości miski - ma się tworzyć pasta gładka.
- jeśli jest za suche - dodać więcej majonezu. jeśli zbyt ciapowate - dodać nieco wiórków serowych (chyba, że jeszcze z jedno jajko ugotowane mamy?)
- doprawić do smaku
- podawać z chlebkiem, łódkami papryki, na kapuście pekińskiej... - w zależności od upodobań :)

Tagi
do góry | szablon popełniła kate_mac
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl