Kulinarnie - z Wiedźmami. Bo wiedźmy przecież nie tylko napary magiczne gotują!
niedziela, 02 grudnia 2012

przygotowana przez G :)

pasta kanapkowa z makreli

składniki:

  • 2 wędzone makrele
  • ok 30dag sera gouda (lub ostrzejszego edamera, wg uznania)
  • majonez - wg zużycia
  • 1 łyżka musztardy
  • szczypta papryki pikantnej suszonej 

przygotowanie:

makrele obrać i pognieść widelcem

pasta kanapkowa z makreli

ser żółty zetrzeć na tarce z grubymi oczkami

pasta kanapkowa z makreli 

i wszystkie składniki razem wymieszać. majonezu dodać tyle, żeby wyszła pożądana konsystencja pasty. wstawić na godzinę do lodówki, żeby się "przegryzło". zjadać ze świeżym pieczywem wieloziarnistym czy bagietką.

pasta kanapkowa z makreli

Tagi
do góry | szablon popełniła kate_mac
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl