Kulinarnie - z WiedĽmami. Bo wiedĽmy przecież nie tylko napary magiczne gotuj±!
Blog > Komentarze do wpisu

Delikatna jajecznica

Lubię jajecznicę, ale delikatn±, rozpływaj±c± się w ustach, a nie wysuszon± na wiór, albo z glutami z nie¶ciętego białka. Dlatego polecam wszystkim, którzy maj± co do niej takie same wymagania, spróbowanie mojej metody jej smażenia.

Składniki:
  • 8 jajek (wiejskie, 0 lub 1)
  • płaska łyżka masła
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Jajka rozbijamy. w 5 oddzielamy żółtka od białek. 3 całe jajka i 5 żółtek roztrzepujemy widelcem z sol± i pieprzem. Masło rozpuszczamy na patelni i wlewamy masę jajeczn±. Cały czas mieszamy. Gdy masa jest ¶cięta, dodajemy pozostałe żółtka i szczypiorek, chwilę mieszamy, po czym zestawiamy z palnika i dalej mieszamy minutę. Gotowe! Jajecznica jest delikatna, wilgotna i ma piękny kolor, a co najważniejsze, jest pyszna!


niedziela, 08 marca 2015, basiek70
Tagi: jajka
Delikatna jajecznica jajka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
2015/03/08 15:20:55
Podana ilo¶ć jest dla czterech mało głodnych lub dwóch bardzo głodnych osób.
-
2015/03/08 15:50:33
pyszna;
-
2015/07/21 14:55:12
ciekawy blog
-
2015/08/11 13:44:46
Podoba mi się okre¶lenie porcji. :)
do góry | szablon popełniła kate_mac
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl