Kulinarnie - z WiedĽmami. Bo wiedĽmy przecież nie tylko napary magiczne gotuj±!
Blog > Komentarze do wpisu

ogórki małosolne

Co roku na nie czekam i co roku produkuję na bież±ce potrzeby ogromne ilo¶ci, które wszyscy ze smakiem pochłaniamy.



Składniki:
  • 2 kg ogórków
  • 2 litry wody
  • 2 czubate łyżki soli
  • koper - łodygi i baldachy
  • li¶ć i korzeń chrzanu
  • główka czosnku

Ogórki umyć. Na dno dużego słoja włożyć czę¶ć przypraw - łodygi kopru, czę¶ć korzenia chrzany, li¶cie chrzanowe. Ogórki układać w słoju jak naj¶ci¶lej. Pomiędzy nie włożyć resztę pociętego na słupki chrzanu oraz obrane z±bki czosnku. Ogórki zalać gor±c± wod± z sol±. Na wierzchu położyć baldachy kopru i resztę czosnku. Odstawić. Tak wygl±daj± po 48 godzinach.


niedziela, 22 czerwca 2014, basiek70
ogórki małosolne

Polecane wpisy

  • Delikatna jajecznica

    Lubię jajecznicę, ale delikatn±, rozpływaj±c± się w ustach, a nie wysuszon± na wiór, albo z glutami z nie¶ciętego białka. Dlatego polecam wszystkim, którzy maj±

  • P±czusie, czyli mini p±czki

    Tłusty Czwartek za pasem, więc można zgrzeszyć p±czkowo, niezależnie od trzymanej na co dzień diety. Przepisów na p±czki jest wiele, dzi¶ zaprezentuję Wam mój,

  • ciasteczka serowe

    Delikatne, rozpływaj±ce się w ustach, bardzo łatwe w przygotowaniu. Składniki: na ciasto: 25 dag sera białego 25 dag margaryny 25 dag m±ki ponadto: jajko cukier

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
2014/09/09 21:07:34
jak dla mnie ogórki małosolne to smak lata :)....miłe wypomnienie z dzieciństwa :)
-
2014/11/02 10:59:33
Basiu, ogórki pewnie już ukiszone :) jakiego¶ ciasta by się zjadło ;):)
-
2014/11/25 12:40:05
Perfect! Uwielbiam ogórki małosolne - najlepsze robi moja mama :)
Dzi¶ jednak czeka mnie kolacja w www.roadamerican.pl/pl/ ;)
do góry | szablon popełniła kate_mac
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl