Kulinarnie - z WiedĽmami. Bo wiedĽmy przecież nie tylko napary magiczne gotuj±!
Blog > Komentarze do wpisu

Bobowy przysmak

Z wczoraj zostało trochę bobu - nie dali¶my mu rady... Wyrzucić szkoda, zimny to nie to. Pomy¶lałam, zrobiłam - i efekt okazał się wy¶mienity!



Składniki:
  • ugotowany bób
  • masło
  • bułka tarta

Bób obrać z łupin. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić bób, wsypać trochę bułki tartej. Obsmażyć, mieszaj±c, na ¶rednim ogniu, aż się wszystko zrumienić. Zjadać natychmiast.


niedziela, 22 czerwca 2014, basiek70
Bobowy przysmak

Polecane wpisy

  • Delikatna jajecznica

    Lubię jajecznicę, ale delikatn±, rozpływaj±c± się w ustach, a nie wysuszon± na wiór, albo z glutami z nie¶ciętego białka. Dlatego polecam wszystkim, którzy maj±

  • P±czusie, czyli mini p±czki

    Tłusty Czwartek za pasem, więc można zgrzeszyć p±czkowo, niezależnie od trzymanej na co dzień diety. Przepisów na p±czki jest wiele, dzi¶ zaprezentuję Wam mój,

  • Wytrawne ¶limaczki drożdżowe

    Wyborne na ciepło i na zimno, z dodatkami i bez. 250 ml wody, 0,5 kg m±ki, 2 łyżki oleju, 1/2 łyżeczki soli, 1,5 łyżeczki cukru, łyżeczka suchych drożdży, łyżec

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
2014/06/22 19:48:06
Uwielbiam bób nawet zimny ;), ale ten pewnie równie jest pyszny ¶wietny pomysł.
-
2014/10/22 09:47:46
Uwielbiam grzyby, można by je zestawić z plackami ziemniaczanymi, byłoby to bardzo smaczne :) Pozdrawiam
do góry | szablon popełniła kate_mac
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl