Kulinarnie - z WiedĽmami. Bo wiedĽmy przecież nie tylko napary magiczne gotuj±!
Blog > Komentarze do wpisu

ciasteczka serowe

Delikatne, rozpływaj±ce się w ustach, bardzo łatwe w przygotowaniu.



Składniki:

na ciasto:
  • 25 dag sera białego
  • 25 dag margaryny
  • 25 dag m±ki

ponadto:

  • jajko
  • cukier

Z sera, maki i margaryny zagnie¶ć i wyrobić ciasto. Rozwałkować, wykroić ciasteczka, ułożyć na blasze na papierze do pieczenia. Posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać cukrem. Piec w temperaturze 180 stopni, aż się zezłoc± (ok. kwadransa).

Smacznego!

sobota, 08 marca 2014, basiek70
Tagi: ciasteczka
ciasteczka serowe ciasteczka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
2014/03/20 13:13:58
Na jaka grubo¶ć powinno być rozwałkowane to ciasto? Bardzo cienko, czy nie ma to większego znaczenia?
-
2014/03/20 21:17:46
Ja wałkowałam na 2-3mm. Ale nie ma to większego znaczenia, bo zdarzało się cieniej lub grubiej rozwałkowane miejsce, wycinałam i piekłam i były dobre :) Te cieńsze s± bardziej chrupi±ce po upieczeniu.
-
Go¶ć: bunia, *.centertel.pl
2014/07/27 11:42:47
ja wykrawam kwadraciki daję marmoladę i składam w kopertki
-
2015/07/13 11:08:46
¦wietne ciasteczka, zachwycam się mnogo¶ci± przepisów jakie mogę znaleĽć na takich blogach! Od teraz muszę dzielić swój czas pomiędzy sprzedaż mieszkania od dewelopera Wrocław, a gotowaniem takich ciekawych cudów :)
do góry | szablon popełniła kate_mac
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl