Kulinarnie - z WiedĽmami. Bo wiedĽmy przecież nie tylko napary magiczne gotuj±!
Blog > Komentarze do wpisu

Łoso¶ smażony

Danie bardzo proste i bardzo pyszne, szybkie w przygotowaniu i efektowne. Wymaga niewielu składników i niewielkich umiejętno¶ci kulinarnych.

Składniki:
  • wypatroszony łoso¶ lub dzwonka z łososia
  • pieprz cytrynowy (moje odkrycie kulinarne ostatnich tygodni, niezast±pione do ryb wła¶nie)
  • sól
  • m±ka
  • olej rzepakowy do smażenia
Je¶li mamy tuszkę to kroimy j± w dzwonka, je¶li gotowe dzwonka, ten etap pomijamy. Każde dzwonko z obu stron posypujemy sola i pieprzem cytrynowym.



Następnie każde dzwonko panierujemy z obu stron w m±ce i kładziemy na patelnię na rozgrzany olej.



Jak się zezłoc±, przewracamy na drug± stronę.



Gdy zezłoc± się z drugiej strony, zdejmujemy z patelni i zjadamy ze smakiem, uważaj±c, aby się nie poparzyć (to ważne, bo pachnie tak smakowicie, że człowiek nie jest w stanie poczekać aż przestygnie) :)



Smacznego!


niedziela, 01 stycznia 2012, basiek70
Łoso¶ smażony ryba smażona łoso¶ pieprz cytrynowy
TrackBack
TrackBack URL wpisu:
do góry | szablon popełniła kate_mac
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl