Kulinarnie - z WiedĽmami. Bo wiedĽmy przecież nie tylko napary magiczne gotuj±!
Blog > Komentarze do wpisu

WiedĽmy nalewka miętowo-cytrynowa

potrzebne: spirytus, sok cytrynowy, ale taki zagęszczony słodzony ze sklepu, do rozcieńczania z woda, ¶wieże li¶cie mięty.

0.5 L spirytu, kilka li¶ci mięty z łodygami zalane 0.6 L wrz±tkiem i sie niech ostudzi, potem przez sito odcedzić, żeby kawałki li¶ci nie wlazły, do tego ten sok cytrynowy na oko tak, zeby dobre bylo. Razem wymieszać i odstawić na 2 tyg. Potem pić - do woli :)

czwartek, 20 maja 2010, kakunia.k
WiedĽmy nalewka miętowo-cytrynowa mięta nalewka cytryny alkohole
TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
2010/05/20 16:43:53
już sobie wyobrażam ten fantastyczny smak!
do góry | szablon popełniła kate_mac
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl