Kulinarnie - z WiedĽmami. Bo wiedĽmy przecież nie tylko napary magiczne gotuj±!
Blog > Komentarze do wpisu

zupa serowo-koperkowa

składniki:

  • 4-6 dużych ziemniaków (¶rednich: 6-8)
  • 1 szt marchewki
  • 1 szt pietruszki
  • 1 szt cebuli
  • 1 por
  • serek topiony - 100g
  • koperek - 1 pęczek
  • 100ml słodkiej ¶mietanki
  • 1 żółtko
  • sól, pieprz
  • 2-3 kostki rosołowe

przygotowanie:

ziemniaki pokroić w kostkę i do wody
dodać kostki rosołowe (może być bulion z kurczaka czy z cielęciny, jak kto woli)
marchewka, pietruszka, cebula - zetrzeć
por, sztuk jeden, pokroić drobno.
jak ziemniaki troche zmiekna to dodajemy do zupy
jak to troche zmieknie to dodajemy serek topiony ¶mietankowy i koperek
ser sie roztopi - w ciepłym nie ma wyj¶cia
na koniec dodać ¶mietankę z żółtkiem albo bez, wedle uznania (ja daję bez)
wymieszać
oczywiscie troche soli i pieprzu do smaku też trzeba dodać

smaczne i szybkie, akurat na pi±tek :)

pi±tek, 18 lipca 2008, kakunia.k
zupa serowo-koperkowa zupa ser topiony bezmięsne obiad

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
2008/08/08 16:48:49
nie w pi±tek - bo pora nie ta - ale na pewno ugotuję. pozdrawiam
do góry | szablon popełniła kate_mac
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl